Coctail pietruszkowo- jabłkowy

Natka pietruszki jest bardzo pożyteczna i może być używana jako składnik zdrowej diety. Korzeń pietruszki jest stosowany w leczeniu wzdęć, zapalenia pęcherza oraz dolegliwości reumatycznych. Świeże warzywa łagodzą bóle miesiączkowe. Pietruszka zwyczajna jest bogata w prowitaminę A, witaminę C, sole mineralne i żelazo. Zawarte w pietruszce witaminy i minerały (wapń, magnez i potas) pozytywnie wpływają na krążenie krwi, zwalczają obrzęki spowodowane zatrzymaniem wody w organizmie a żelazo pomaga zwalczać anemię. Pietruszka pomaga również usuwać toksyny z organizmu.

Przepis na coctail pietruszkowo- jabłkowy:

– pół pęczka natki pietruszki
– 1 kwaśne jabłko
– 3/4 szklanki wody przegotowanej lub mineralnej

Składniki drobno kroimy, dolewamy wodę i całość blendujemy do formy coctailu. Pijemy na zdrowie!

pietruszka

Dodaj komentarz