Aromatyczna zupa krem z żółtych warzyw

Lubicie zupy? A czy lubicie zupy krem? Ja bardzo, dlatego dzisiaj zamieszczam przepis na warzywny, aromatyczny, gęsty krem z żółtych warzyw. Aromatyczna, lekko słodka zupa, pachnąca letnimi warzywami. Kremowa konsystencja i wspaniały aromat. Zupa krem z żółtych warzyw to mix warzyw sezonowych, zblendowanych i obsypanych pestkami dyni. Prosta w wykonaniu w sam raz na lato. Idealna dla leniuszków i dzieci, gdyż ma gładką konsystencję a ukrywa w sobie bogactwo witamin i wszelakiej maści warzyw. Krem z żółtych warzyw poleca się na obiad. Warto spróbować.

PRZYGOTUJ:

  - 4 duże marchewki
  - kilka ćwiartek dyni
  - pół selera
  - paprykę żółtą
  - 4 ziemniaki
  - kostka rosołowa lub vegeta naturalna
  - pestki dyni do posypania zupy
  - przyprawy sól, pieprz, cebulka prażona, pietruszka suszona

WYKONANIE:

Wszystkie warzywa na zupę krem pokrój w kosteczkę, wrzuć do garnka, zalej ok 550-600 ml wody i gotuj do miękkości wraz z kostką rosołową lub w vegecie.
Dopraw do smaku przyprawami.
Całość zmiksuj na gładką masę za pomocą blendera aby powstał krem.
Podawaj gorącą. Przed podaniem wierzch zupy krem obsyp pestkami dyni.

Bardzo serdecznie polecam naturalną vegetę bez chemii i polepszaczy smaków Visanka. Używam jej nie tylko do zup ale również do sosów czy smażonych i pieczonych ziemniaków. Zawiera naturalne suszone warzywa i sól.

Smacznego!
zupa krem z żółtych warzyw

zcamera-20170512_124925

zupa krem z żółtych warzyw

Dodaj komentarz